KANNAD MARINE EPIRB SAFEPRO AIS AUTOMATIC

€ 1.399,00
-5%
€ 1.329,00

Productnr.: 107 - 00460482

Levertijd: 5 dag(en)

Beschrijving

De automatische SafePro kan op drie manieren geactiveerd worden;
1. Via het simpele en vanzelfsprekende toetsenbord
2. Door de SafePro in het water te gooien (De SafePro zal gaan zenden zodra deze onder water gedompeld wordt)
3. De SafePro zal automatisch losraken uit de container als het schip zinkt, bij 4 meter diepte
De automatische SafePro wordt geleverd compleet met automatische floatfree container.
Verdere specificaties gelijk aan de KANNAD EPIRB SafePro AIS Manual.

De eerste epirb ter wereld met ingebouwde AIS transponder. Op de 406MHz zal er een noodoproep met GPS positie naar de satellieten gestuurd worden. Het coördinatiecentrum zal van de satellieten een melding ontvangen en hulp gaan inschakelen. Dankzij de in de noodoproep meegestuurde GPS positie, is het bekend waar men moet gaan zoeken. Het grote voordeel van de ingebouwde AIS transponder is, dat omliggende schepen direct een AIS noodoproep ontvangen en snel tot actie kunnen komen. De nieuwe serie KANNAD SafePro Epirbs onderscheiden zich in innovatie. De huidige Cospas-Sarsat organisatie, opgericht voor de coördinatie van de meldingen op de 406MHz frequentie, heeft sinds 1982 meer dan 40.000 levens kunnen redden. Hoe nu verder voor de toekomst? De nieuwe krachtige KANNAD SafePro epirbs helpen mee om in de toekomst de zoek- en reddingsacties te verbeteren.
MEOSAR
Gestart in 2011, zal er in de aankomende jaren een netwerk van 72 MEOSAR satellieten uitgerold worden. MEOSAR combineert de voordelen van de huidige LEOSAR(wereldwijd) en GEOSAR(GPS locatie verwerking). MEOSAR zorgt voor een verbetering van reactiesnelheid en berichtgeving. Resultaat: Locatiebepaling van noodoproep binnen de 100 meter, 95% binnen de 5 minuten - Snelle nauwkeurige detectie redt levens. De KANNAD SafePro epirbs zijn MEOSAR compatibel, gereed voor snellere detectie en accurate locatie door samen te werken met de EOC(Early Operation Capability) MEOSAR Satelliet grondstations, Mission Control Centrales en coördinatiecentra, zoals de EOC's door KANNAD ontworpen en geïnstalleerd in Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.
Eigenschappen:
406MHz en 121.5MHz
AIS transponder - op serie SafePro AIS (161.975 MHz/AIS1, 162.025 MHz/AIS2)
Handmatige en water activering
Zelf test knop***
Meosar compatibel
SmartChange batterij - makkelijk vervangbare batterij(service center) SmartLight - 3 Strobe lichten-360° dekking SmartBase - robuuste val dempende basis
SmartSwitch - voorkomt ongewenste activering SmartTransfer - veiligheidsbracket voorkomt ongewenste activering SmartCarry - verborgen draagriem voor het dragen in geval van nood
Garantie: 1 jaar na aankoop + 4 jaar na registratie bij Kannad*

- Aanbevolen om de EPIRB ééns in de 5 jaar te laten controleren door een erkend service-center. Dit geeft onder meer 1 jaar garantie verlenging.
** Beschikbaar wanneer GALILEO volledig operationeel is
*** Aanbevolen - 1 x test per maand over een periode van 10 jaar. Een uitgebreide test twee keer per jaar over een periode van 10 jaar. Uitgebreide test moet worden uitgevoerd in het volle zicht van de hemel. Obstakels zal de tijd voor een GPS-fix doen verhogen, waardoor de levensduur van de batterij verlaagd. Uitgebreide test alleen uitvoeren bij twijfel aan werking van GNSS ontvanger.