Victron Blue Smart IP22 Lader 15A

€ 181,50
-10%
€ 163,50

Productnr.: 354 - VIBPC121542002

Levertijd: 10 dag(en)

Beschrijving

Victron Blue Smart IP22 Lader 15A

 

Bluetooth Smart ingeschakeld

De Blue Smart IP22 acculader is de draadloze oplossing om de spanning en stroom in de gaten te houden, om de instellingen te wijzigen en om de acculader te updaten als nieuwe eigenschappen beschikbaar worden.

Uiterst efficiënt 

Met een efficiëntie tot 94% ontwikkelen deze acculaders tot vier keer minder hitte in vergelijking met de industrienorm. En zodra de accu volledig is opgeladen, daalt het stroomverbruik naar 0,5 watt en dat is vijf tot tien keer beter dan de industrienorm.

Adaptief 6-traps laadalgoritme: test - bulklading – absorptielading - herconditionering – druppellading – opslag 

De Blue Smart lader is voorzien van een door een microprocessor gestuurd 'adaptief' accubeheer. De adaptieve functie optimaliseert automatisch het laadproces afhankelijk van hoe de accu wordt gebruikt.

Opslag-modus: minder onderhoud en veroudering als de accu niet wordt gebruikt

De opslag-modus wordt geactiveerd als de accu gedurende 24 uur niet wordt ontladen. In dat geval wordt de drijfspanning verminderd tot 2,2V/cel (13,2V voor 12V-accu) om gasvorming en corrosie van de positieve platen te minimaliseren. Eens per week wordt de spanning opnieuw verhoogd tot absorptieniveau om de accu weer 'bij te laden'. Dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering, de hoofdoorzaak van voortijdig falen van de accu.

Laadt ook lithium-ion (LiFePO₄) accu's op

LiFePO₄-accu's worden opgeladen met een eenvoudig algoritme van bulklading – absorptielading – druppellading.

Instelling NIGHT en LOW

In de modus NIGHT (nacht) of LOW (lage spanning), wordt de uitgangsstroom verlaagd tot max. 25% van de nominale uitgangsstroom en wordt de acculader geheel geruisloos. De modus NIGHT eindigt automatisch na 8 uur. De modus LOW kan handmatig worden beëindigd.

Beschermd tegen oververhitting

De uitgangsstroom neemt af als de temperatuur tot 50ºC stijgt, maar de Blue Smart lader valt niet uit.

Elf LEDs voor statusindicatie 

Laadalgoritme: TEST / BULKLADING / ABSORPTIELADING / HERCONDITIONERING / DRUPPELLADING / OPSLAG / GEREED MODE-knop voor het instellen van: NORMAAL (14,4V) / HOOG (14,7V) / HERCONDITIONERING / LI-ION

 

Accuspanning: 12V
Laadvermogen: 15A
Uitgangen: 1
Afmetingen (h x b x d): 235 x 108 x 65
Gewicht (kg): 1,4