Victron BlueSolar MPPT 75/10

€ 108,90
-8%
€ 99,95

Productnr.: 339 - MPPT 75/10

Levertijd: 10 dag(en)

Beschrijving

Victron BlueSolar MPPT 75/10

 

Ultrasnelle Maximum Power Point Tracking (MPPT)

Vooral als het bewolkt is en de lichtintensiteit voortdurend verandert, verbetert een ultrasnelle MPPTcontroller de energieopbrengst tot 30% in vergelijking met PWM-laadcontrollers en tot 10% in vergelijking met tragere MPPT-controllers.

Belastinguitgang

Een te diepe ontlading van de accu kan worden voorkomen door alle belastingen op de belastinguitgang aan te sluiten. De belastinguitgang koppelt de belasting los als de accu is ontladen tot een voor-ingestelde spanning. Als alternatief kan ook een intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen. De belastinguitgang is bestand tegen kortsluiting. Sommige belastingen (vooral omvormers) kunnen het beste direct op de accu worden aangesloten en de afstandsbediening van de omvormer op de belastinguitgang. U hebt mogelijk een speciale interfacekabel nodig. 

BatteryLife: intelligent accubeheer

Als een zonne-laadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand (geen regelmatige volledige oplading) raakt een loodzuuraccu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, van dag tot dag het belasting ontkoppelingsniveau iets (door de belasting vroeger los te koppelen) totdat de geoogste zonne-energie voldoende is om de accu tot bijna de volledige 100% op te laden. Vanaf dat ogenblik wordt het niveau voor belasting ontkoppeling gemoduleerd zodat de accu ongeveer één keer per week tot bijna de volledige 100% wordt geladen.

Programmeerbaar acculaad-algoritme 

Dag-/nacht-timing en licht-dimoptie 

Programmering, real-time-gegevens en weergaveopties voor geschiedenis op Moderne Apple- en Android-smartphones, tablets, macbooks en overige apparaten.

 

Accu spanning : 12/24V Auto Select
Nominale laadstroom : 15A 
Maximaal Solar Voltage : 75V
Absorbtie spanning : 14,4V / 28,8V
Float spanning : 13,8V / 27,6V
Gewicht : 0,5kg
Afmetingen (hxbxd) : 100x113x40