Victron Phoenix Lader 50A

€ 782,87
-10%
€ 704,95

Productnr.: 359 - VIPCH012050001

Levertijd: 10 dag(en)

Beschrijving

Victron Phoenix Lader 50A

 

Adaptieve 4-traps laadkarakteristiek: Bulk-Absorption-Float-Storage

Het microprocessor gestuurde ‘adaptieve’ accu management systeem kan afgeregeld worden voor verschillende soorten accu’s. De adaptieve functie past het laadproces automatisch aan aan het gebruik van de accu.

De juiste hoeveelheid lading: aangepaste absorptietijd

Bij geringe ontlading van de accu wordt de absorptie tijd kort gehouden om overlading en overmatig gassen te voorkomen. Na een diepe ontlading wordt de absorptietijd automatisch verlengd om de accu volledig te laden.

Beperking van veroudering door overmatig gassen: begrensde spanningsstijging

Indien, om de laadtijd te verkorten, gekozen wordt voor een hoge laadstroom en ook een verhoogde laadspanning, dan zal de Phoenix lader nadat de gasspanning is bereikt de stijgsnelheid van de spanning begrenzen. Zo wordt overmatig gassen in de eindfase van de laadcyclus voorkomen (zie de laadcurve tussen 14,4 V en 15,0 V in fig. 2).

Minder onderhoud en veroudering wanneer de accu niet gebruikt wordt: de opslag functie

De Phoenix lader schakelt over op ‘opslag’ wanneer er gedurende meer dan 24 uur geen ontlading plaatsvindt. De spanning wordt dan verlaagd tot 2,2 V/cel (13,2 V voor een 12 V accu). De accu zal dan nauwelijks meer gassen en corrosie van de positieve platen wordt zoveel mogelijk beperkt. Eens per week wordt de spanning verhoogd tot absorptie niveau om de accu weer bij te laden; dit voorkomt stratificatie van het elektrolyt en sulfatering van de platen.

Verhogen van de levensduur van de accu: temperatuur compensatie

Bij iedere Phoenix lader wordt een temperatuursensor meegeleverd. De temperatuursensor zorgt ervoor dat de laadspanning afneemt wanneer de accutemperatuur stijgt. Dit is bijzonder belangrijk voor onderhoudsvrije accu’s, die anders mogelijk door overladen uitdrogen.

Universele 90 tot 265 Volt voedingsspanning, ook geschikt voor DC voeding

Alle modellen zijn geschikt voor 90 tot 400 Volt gelijkspanning.

‘Voltage Sensing’: laadspanning meten op de accu of op het DC verdeelpunt

Om spanningsverlies door kabelweerstand te compenseren, zijn de Phoenix laders voorzien van ‘Voltage Sensing’ zodat de accu altijd de juiste laadspanning krijgt.

Computer aansluiting

Alle Phoenix laders zijn voorzien van een interactieve RS-485 aansluiting

 

Accuspanning: 12V
Laadvermogen: 50A
Uitgangen: 2+1
Afmetingen (h x b x d): 350 x 200 x 108
Gewicht (kg): 3,8