Victron Quattro Omvormer/Lader 5000W

€ 4.164,82
-10%
€ 3.748,95

Productnr.: 367 - VIQUA125020000

Levertijd: 10 dag(en)

Beschrijving

Victron Quattro Omvormer/Lader 5000W

 

Twee AC-ingangen met geïntegreerde omschakelaar

De Quattro kan worden aangesloten op twee afzonderlijke AC-bronnen, bijvoorbeeld walstroom en een generator, of twee generators. De Quattro schakelt automatisch over naar de actieve bron.

Twee AC-uitgangen

De hoofduitgang is onderbrekingsvrij. De Quattro neemt de stroomtoevoer naar de aangesloten belastingen over in het geval van stroomonderbreking of wanneer de wal-/generatorstroom wordt uitgeschakeld. Dit gebeurt zo snel (minder dan 20 milliseconden) dat computers en andere elektronische apparatuur ononderbroken blijven werken. De tweede uitgang staat enkel onder stroom wanneer de ingang van de Quattro wisselspanning ontvangt. Belastingen die de accu niet mogen ontladen, zoals een boiler, kunnen op deze uitgang worden aangesloten.

Nagenoeg onbegrensd vermogen dankzij parallelschakeling

Tot 6 Quattro's kunnen parallel worden geschakeld. Zo kan met zes 48/5000/70 eenheden bijvoorbeeld een uitgangsvermogen van 27 kW / 30 kVA met 420 A laadvermogen worden bereikt.

Drie-fase schakeling

Drie eenheden kunnen worden geconfigureerd voor drie-fase uitgang. Maar dat is nog niet alles: tot 6 sets van drie eenheden kunnen parallel worden geschakeld voor een omvormervermogen van 81 kW / 90 kVA en een laadcapaciteit van 1260 A.

Fasesplitsing opties

Twee eenheden kunnen aan elkaar worden geschakeld voor 120-0-120 V en extra eenheden kunnen parallel worden geschakeld tot een totaal van 6 eenheden per fase, voor een totaal fasesplitsingsvermogen van 30 kW / 36 kVA. Het is ook mogelijk om een AC-bron met fasesplitsing te verkrijgen door onze autotransformator (zie data sheet op www.victronenergy.com) aan te sluiten op een 'Europese' omvormer die geprogrammeerd is om 240 V / 60 Hz te leveren.

PowerControl - Maximaal benutten van beperkte generator-, wal- of netstroom

De Quattro is een erg krachtige acculader. Dat betekent een zware belasting voor de generator- of walaansluiting (tot 40 A per 5 kVA Quattro bij 120 VAC). Voor elke AC-ingang kan een stroomlimiet worden ingesteld. De Quattro houdt dan rekening met andere AC-belastingen en gebruikt alle overschot voor het laden om te voorkomen dat de generatorof walaansluiting wordt overbelast.

PowerAssist – Doe meer met generator- of walstroom

Deze eigenschap benut het PowerControl-principe ten volle waardoor de Quattro de capaciteit van de alternatieve bron aanvullen. Piekstroom is zo vaak enkel kortstondig nodig en de Quattro zorgt ervoor dat onvoldoende wal- of generatorstroom onmiddellijk wordt gecompenseerd met stroom van de batterij. Wanneer de belasting afneemt, wordt reservestroom gebruikt om de accu te laden.

Zonne-energie: altijd wisselspanning beschikbaar - zelfs tijdens een netstoring

De Quattro kan worden gebruikt in zowel autonome- als net-gekoppelde PV- en andere alternatieve energiesystemen.

Een systeem configureren was nog nooit zo eenvoudig

Na installatie is de Quattro gebruiksklaar. Als de instellingen moeten worden gewijzigd, kan dit in een kwestie van minuten via een nieuwe instellingsprocedure voor DIP-schakelaars. Met DIP-schakelaars kan zelfs parallelle en drie fase werking worden geprogrammeerd: geen computer nodig! In plaats van de DIP-schakelaars kan ook VE.Net worden gebruikt. Voorts is er ook gesofisticeerde software (VE.Bus Quick Configure en VE.Bus System Configurator) beschikbaar om verschillende nieuwe, geavanceerde eigenschappen te configureren.

 

Accuspanning: 12V
Vermogen: 5000W
Laadstroom: 220A
Parallel schakeling: ja
Afmetingen (h x b x d): 470 x 350 x 280
Gewicht (kg): 34
Relais: 100-100A